MIÉRT ÉPPEN AZ ERGOBABY?

Az Ergobaby az egyetlen babahordozó, amire Önnek valaha szüksége lesz.

A babahordozás számos jótékony hatást gyakorol a baba fizikai, érzelmi és kognitív fejlődésére. Azok a gyermekek, akikkel szüleik rendszeres fizikai kapcsolatot alakítanak ki és érzelmi biztonságban nevelekednek, jobb kilátásokkal indulnak az életbe, valamint nagyobb megértést tudnak tanúsítani társaikkal szemben. Az Ergobaby egy puha anyagú hordozó, amelyet úgy terveztek, hogy születéstől kezdve óvodás korig alkalmas legyen gyermekek hordozására.

Az Ergobaby hordozóban a gyermekek ergonómiailag megfelelő helyzetben helyezkednek el, ugyanúgy, mintha hordozókendőben vagy mei-taiban lennének, azzal a különbséggel, hogy a csatos hordozókat nem kell megkötni, hanem műanyag csattal kapcsolhatók össze, a hátizsákokhoz hasonlóan.

Az Ergobaby ergonómiai tervezése a baba csípőjének, medencéjének, combjainak és gerincének természetes testhelyzetet biztosít, amely támogatja a baba megfelelő fejlődését. A hordozó személy számára megkönnyíti a baba hordozását, mert eloszlatja a gyermek súlyát a csípő és a vállak között.

Egyszerű használata miatt az Ergobaby otthon vagy rövid időszakokra is használható, de kényelmes viselése miatt hosszabb sétákra vagy túrázásra is alkalmas. Minden Ergobaby hordozó könnyen méretre állítható, egyszerűen át lehet méretezni különböző gyermekek számára illetve különböző testalkatú felnőttekre, sportos kinézete pedig vonzóvá teszi az apukák szemében is.

blank
blank
blank

Az Ergobaby babahordozók előnyei:

Ergonómiailag helyes testhelyzetet biztosít a babának

 • A hordozó terpeszrésze állítható szélességű, mindig a baba aktuális méreteihez igazítható, így megtámasztja a gyermek combját teljes hosszában, egészen a térdhajlatokig. A hordozóban a baba medencéjére és nemi szerveire nem nehezedik terhelés, ami fiúknál különösen fontos. Az Ergobaby hordozókban a gyermek combjai és csípője a fiziológiásan helyes terpesz-guggoló tartásban, azaz térdei a fenekénél magasabban helyezkednek el, ez támogatja a baba csípőjének megfelelő fejlődését.
 • Azokat az Ergobaby hordozókat, amelyek újszülöttbetéttel készülnek, a használati utasításban leírtak szerint a baba méreteitől függően 4-6 hónapos korig a betéttel együtt kell használni.
 • Az újszülöttbetét lehetővé teszi a baba természetes, helyes pozícióban történő hordozását, miközben a baba gerincére nem nehezedik nyomás és a megfelelő megtámasztás következtében légutai is szabadon maradnak.
 • A baba 5 hónapos koráig csak az elölhordozás javasolt az Ergobaby hordozókban.
 • 5 hónapos kor felett a babát hordozhatjuk elöl, csípőn és háton.
 • A nagyobb gyermekek szeretik felfedezni a világot a szülő hátáról szemlélve, továbbá ez a helyzet a legkényelmesebb a szülő számára hosszabb sétákhoz és túrázáshoz.
 • Az Ergobaby hordozókat 40 kg-mal tesztelték. Az egyes típusok teherbírásának tekintetében, kérjük, olvassa el figyelmesen a használati utasításban leírtakat.

Ergonómiailag megfelelő a szülő számára is

 • Szélesen és vastagon párnázott vállpántok – a hordozás kényelmét szolgálja.
 • A szélesen párnázott derékpánt biztosítja, hogy a gyermek súlya egyenletesen oszoljon el a szülő vállai és csípője között, továbbá megakadályozza, hogy a nyakon, vállon vagy a háton túl nagy terhelés keletkezzen.

Az Ergobaby a legjobban variálható babahordozó a hordozóeszközök piacán: használható elől, háton és csípőn hordozáshoz is.

Könnyen méretre állítható hordozóeszköz

 • Az Ergobaby hordozók csatok segítségével állíthatók méretre, ezek teherbírását és minőségét tesztek igazolják.
 • A további biztonság érdekében minden csat mellett egy gumis biztonsági hurok található, amely szükség esetén megtartja a gyermek súlyát.
 • A vállpántok és a derékpánt hosszúsága állítható, ezáltal a hordozó könnyedén igazodik a gyermek nagyságához és a hordozó személy méreteihez.

Az alvócsuklya takarja a baba fejét, ezáltal

 • védi a baba fejét a napsütéstől, széltől, esőtől és más kellemetlen időjárástól
 • nyugodt alvást tesz lehetővé
 • biztosítja a gyermek nyugalmát hangos környezetben
 • diszkrét szoptatást tesz lehetővé